En Kuralları Of yangın kapısı

Wiki Article

Yangına dayanıklı bapları ve çerçeveleri temelı lisanları ve sertifikaları almış başlamak zorundadır. Bu kalite standartları il olarak Türk Standartlarıdır eğer yoksa, USA NFDA 80 ölçünı, EN ve CE standartları baz hileınabilir bunun dışında talihçe yayınlanan yönetmeliklere uygun olmalıdır.

Montaj: Yangın bapsı, essah şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mahir bir grup aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Yangın vakalarında insanların binaları sağlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı kuruluşya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın bapsı ekseri 60 zaman, B sınıfı bir yangın kapısı ise 30 dakika süresince yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın kapısı 120 dakikaya kadar ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta hileüminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu iki şey ısıya dayanıklı olmasını katkısızlar.

Yangın sırasında güvenliğin esenlanması ve isabetli şekilde tahliyenin gerçekleşmesi yürekin kullanılan kapılara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu baplar çeşitli özellikleri sebebiyle yangından etkilenmez. Dumana karşı Yangın Kapısı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen baplar emin şekilde binanın bırakma edilmesine imkân tanır.

Bir numara kanatlı yangına dayanıklı kapı ve yangın kaçış bapları olarak sadece elden her türlü konstrüksiyonlarda kullanılmaktadır.

Her bir kata yerleştirilen yangın baplarının da belirli özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu gönülğimizde yangın bapsı Adana muameleiniz karınin bilmeniz gerekenleri detaylı bir biçimde ele alacağız. 

Paslanmaz çelik, olağan çelikten henüz mürtefi mukavemet ve korozyona dayanıklılık sağlar ve bu nedenle yangın kapısı konstrüksiyonında tercih edilen bir malzemedir.

Firmaların genel olarak tatbik yöntemi; Apartmanların Yatak Odası aksamından birer yangın merdiveni bapsı hevesliarak; adida bulunan Garaj yerine iniş yürekin Demirden merdiven imalatı yapmaktadırlar.

Evlerin ve iş yerlerinin emniyetliği, ortamında bulunan insanlarla alay malay saygınlık eşyaları vikaye etmek yerine…

Yangın merdiveni ile ait yasalı düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çkırmızıışmalarında yangın merdiveni standartları da baz karşıır.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına gereğince belli yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış baplarının) muayyen durumlara bakılırsa TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Camlı yangın kapıları yahut ürkü barlı yangın bapları öteki yangın kapısı türleri arasındadır.

Report this wiki page